2009. szeptember 28., hétfő

Csokis-tejkaramella minitorta

"Deep, dark and delicious! "

Na, ebből beküldtem egy tálcával a boltba. Balázs lelkére kötöttem, hogy kóstolja meg végre, mert valahogy mindig elsumákolta a sütievést. Az előbb kérdeztem is hogy milyen volt. Nem rossz. Ez volt a válasz. Kivagyok. Az vígasztal, hogy azt is mondta, hogy mindenki más oda volt érte. De az is lehet, hogy ez csak kármentés volt Balázs részéről, és füllentett egy kicsit.
De apunak tényleg ízlett, láttam. Meg nekem is nagyon. A többi reakciót meg nem ismerem, nem előttem burkoltak.
Szóval most ez az aktuális kedvencem.


Hozzávalók (24 db)
2 csésze liszt
1 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
3/4 csésze szoba hőmérsékletű vaj
2 csésze cukor
3 tojás
1 tk vanília kivonat
1 1/2 csésze tej
10 g olvasztott étcsoki

Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 180 C-ra.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval.
Egy nagyobb edényben keverjük krémesre a vajat a cukorral.
Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, a vaníliát, majd jól keverjük el. Ezután mehet a liszt a tejjel.
Öntsük az előkészített formákba, majd süssük 20-25 percig.
10 percre tegyük a formákat rácsra, aztán a sütiket egyenként hagyjuk teljesen kihűlni a rácson.

Mint már említettem, mokkakrémmel készült, nagyon jól passzolnak.


Na még valami. Nem vagyok vele tisztában, mitől tejkaramellás ez a süti. Az eredeti névben a Fudge szó szerepel, amit a netes szótár tejkaramellának fordít. A tévében pedig egyik nap csokis nugátnak mondták. Végülis az sincs benne, és az íze inkább hasonlít a tejkaramellára. Ki érti...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése