2009. október 22., csütörtök

Kráfni

Balázs nagymamájától kaptam a receptet, ezért nyúzott már régóta.
Nyolc hatalmas kráfnit sikerült csinálni, eredetileg ennek a fele a jó méret.



Hozzávalók
0,5 kg liszt
1,5 dl olaj
1 tojás sárgája
2-3 ek cukor

kb. 3 dl tej
1 kocka v. 1 zacskó élesztő

Elkészítés
A hozzávalókat jól összekeverjük, majd dagasztjuk, míg a tészta sima nem lesz, de ne legyen túl kemény.
Meleg helyen megkeleszjük, újra átgyúrjuk és kb. 16 gombócot formálunk belőle.
Vajjal kikent tepsire tesszük őket, és így is hagyjuk kelni egy kicsit. Két tepsire osszuk el őket, elég távol egymástól, hogy ne érjenek össze, ha megdagadtak.
Ha újra keltek, a tetejüket megkenjük tojásfehérjével, megszórjuk apróra vágott dióval.
180 C-os sütőben szép barnára sütjük őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése