2009. november 29., vasárnap

Patchwork Cutters

Megérkeztek a fondant mintázók, ezúton is sok köszönet Vikinek és Norcinak a közbenjárásért.

Itt egy minta, a cicás:

2009. november 19., csütörtök

Kapucsinós minitorták

Tegnap délután tiszta nyomi voltam. Neki is álltam sütni. Bevált, jó kedvem lett tőle.
Valami kávés sütire vágytam, ezt találtam Nigellánál, ami rögtön megtetszett. Könnyű dolgom volt, Robi éppen aludt, a süti pedig nagyon gyorsan elkészült. Persze a jó kis robotgépemmel készült ;)


Hozzávalók (12 db)
125 g liszt
125 g puha vaj
125 g finom szemű barna cukor
2 nagy tojás
1 tk vanília kiv.
1 tk sütőpor
1 púpozott ek instant kávé
2-3 ek tej

a mázhoz
160 g fehércsoki
60 g vaj
120 g tejföl
260 g porcukor átszitálva

1 csapott tk kakaópor

Elkészítése
Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra
A tej kivételével tegyük a hozzávalókat a robotgép táljába, és keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, amíg lágy, folyós állagú tésztát nem kapunk.
Kanalazzuk papírkapszlival bélelt muffinsütő tálcába, és süssük kb 20 percig. 5 percig a formában, utána rácson hagyjuk kihűlni.
A mázhoz olvasszuk össze a vajat a csokival, ha kicsit kihűlt, keverjük hozzá a tejfölt. Erősen keverve, fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot.
Kanállal tegyünk 1-1 adagot a tortácskák tetejére, majd szórjuk meg a kakaóporral.

A máz elég sok lett, szerintem a fele is elég.

(munkában a drága)


2009. november 15., vasárnap

Itt is jó nagy elmaradásom van, de dolgom sokkal több. Jó lenne, ha ezentúl 36 órás napok lennének...



Úgyamúgy ma lettem 30 éves, és boldog szülinapom volt! :)

2009. november 3., kedd

Csokigyurma - plasztik csoki mézzel

November 6-án két barátnőm szülinapját ünnepeltük, én ki is kiáltottam magam sütifelelősnek.
Esztinek répatortácskákat csináltam, mert nem szereti az édességet, de ezt igen. Jucinak sima vajas minitorta készült, csokikrémmel.
Na itt most a lényeg a díszítéshez használt csokigyurmából készült kutya és cica.


Hozzávalók

120 g jó minőségű csoki
60 g méz

Elkészítés
A csokit egy tálban felolvasztjuk, alacsony fokozaton mikróban, vigyázva, nehogy megégjen.
A mézet is megolvasztjuk egy kicsit egy másik tálban, alacsony fokozaton rövid ideig, mert hamar felforr, azt meg nem akarjuk.
Ezután a csokihoz hozzákeverjük a mézet, és addig keverjük amíg egynemű massza nem lesz belőle.
Kerüljük a fém tálat, mert abba beleragadhat. Műanyagot ajánlanak, én valami kerámia-félében csináltam.
Amikor már kezd kihűlni és már a kezünkkel meg tudjuk fogni, akkor addig gyúrjuk, amíg a felesleges víz ki nem megy belőle. Ezután "nájmon acskóba" rakjuk és 24 órára hűtőbe tesszük. Használat előtt a hűtőből kivéve várjuk meg, míg szobahőmérsékletű lesz és már formázhatjuk is.

Készíthetjük akár ét-, tej- vagy fehér csokiból.

Megvaaaaan!


Itt is megírom, mert nagyon fontos!
Ma megérkezett a robotgépem. Ő az, a képen.
Ki is próbáltuk, igaz csak egy palacsinta tésztát kevertünk vele, de majd holnap kezdődik a sütigyár nagyüzem hétvégére.

Ha valaki ilyen gépet akar venni az e-bay-ről, nem kell megijedni az amerikai 110 W-os szabványtól. Egy átalakítóval meg lehet oldani a dolgot, szállítással, vámmal, átalakítóval kb. feleannyira jön ki, mintha itthon vesszük. - Még jó hogy nem népszerű a blogom, ha sokan olvasnák, attól félnék, hogy valakiktől kikapnék ezért az infóért... ;)