A nálam a zabkeksz egyik alappillére. Tudjuk, hogy fontosak ezek a magok, de máshogy nem nagyon kerülnek be a szervezetbe - legalábbis az enyémbe.
Nincs különösebb recept, simán serpenyőben megpirítom a szezámmagot, napraforgó- és a tökmagot.
Ezeket rétegelve betöltöttem egy nagyobb üvegbe, aztán rögtön föl is használtam egy nagyon nagy adag zabpelyhes kekszhez.
A szezámmag kalcium mellett mangán, réz, magnézium, vas, foszfor, cink, B1- és E vitamin, egészséges fehérje és rost forrás is.
A tökmagnak magas a fehérje- és a zsírtartalma, élelmirostban és
esszenciális zsírsavakban gazdag, de alacsony a szénhidrát tartalma. Rengeteg magnéziumot,
káliumot, E-, F, B1- és B2-, D-vitamint, szelént, cinket és rezet is tartalmaz.
A napraforgómagot magas E-vitamin,
telítetlen és esszenciális zsírsav tartalma miatt is szeretjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése