Bevallom, az almalikőrt kihagytam belőle, mert nincs itthon. Van helyette egy picurka üveg almapálinka, ajándékba kaptam úgy két éve. Meg is bontottam hogy elhasználom a sütihez, de mikor beleszagoltam, úgy döntöttem inkább meghagyom - amúgy nem vagyok nagy pálinkás. Isteni alma illata volt, a pálinka szagot jól el is nyomta. Na mindegy is, most nem a pálesz a lényeg.
Tehát az almatorta:

Hozzávalók (12 szelethez)
töltelék:
3 db nagyobb alma
5 dkg cukor
1/2 dl almalikőr
tészta:
4 tojás
18 dk cukor
20 dk túró
1/2 dl almalikőr
25 dk liszt
1 tasak sütőpor
1 csipet só
Elkészítés
A meghámozott almákat csumázzuk ki, negyedeljük fel. A cikkek domború részét 1 cm mélyen vagdaljuk be.
Lábosban karamellizáljuk a cukrot, tegyük bele az almát, majd locsoljunk rá 2 ek vizet és a likőrt. Pároljuk 5 percig.
A tojásokat válasszuk szét, a sárgákat keverjük ki a cukorral. Adjuk hozzá a habbá vert fehérjét és a túrót. Sózzuk meg, öntsük hozzá a likőrt és szitáljuk bele a sütőporos lisztet.
A massza felét simítsuk kivajazott, lisztezett tortaformába. Osszuk el rajta az alma felét, fedjük be a maradék tésztával, és tegyük rá a többi almát.
160 fokra előmelegített sütőben süssük 45 percig.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése