
Kerestem receptet, találtam is sokat, és kiválasztottam egyet. Pár nap múlva végre rá is szántam magam, nekiálltam. A gond az volt, hogy a receptben minden dkg-ban volt megadva, de a cukor g-ban. Én meg nem figyeltem, így 10-szeres mennyiség került bele. Persze nem kelt meg, ronda ragacs volt az egész, ment a kukába.
A szép az egészben az, hogy a franciakrémesből megmaradt tojássárgákat akartam felhasználni, de ehelyett kidobtam még fél kiló lisztet, fél kiló cukrot, egy kis vajat és élesztőt...
Írtam volna a recept gazdájának, hogy arra érdemes odafigyelni egy recept leírásakor, hogy egységesek legyenek a mértékegységek, de ahhoz regisztrálni kellett volna az oldalon, ahhoz meg nem volt kedvem.
Persze én voltam a balfék, hogy nem figyeltem oda, de hát ki látott már ilyet?!
Úgy egy hét múlva nekiálltam egy másik receptnek, de csak fél adagot csináltam, mert hogy ki tudja, mi lesz belőle. A recept jó volt, csak a sütési időt kell módosítani, mert bár nem maradt nyers a tészta, de az élesztő-íznek, ami fél nap után eléggé érződött, jót tett volna még egy kis forróság.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése