
Epres-joghurtos túrótorta
Tésztához:
3 tojás
3 ek cukor
3 ek liszt
8 dkg vaj
fél citrom reszelt héja
Krémhez:
75 dk túró
6 ek cukor
20 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
6 dl joghurt3 dkg zselatin
1 kg eper
Díszítéshez:
pár szem eper
Elkészítés
Tészta:A vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk. Az epret mossuk, lecsumázzuk.
A tojások fehérjét a cukorral és pár csepp citromlével kemény habbá verjük.
Hozzáadjuk a tojássárgákat egyesével, majd a lisztet kanalanként. Citromhéjat reszelünk hozzá és adjuk a langyos olvasztott vajat. Lazán összekeverjük és tortaformába öntjük.
Forró sütőbe tesszük, takarék lángon megsütjük, a sütőből kivéve hűlni hagyjuk.
Amikor a tészta kihűlt, a tortaforma peremét vajas papírral átkenjük és félbevágott eperszemekkel körberakjuk. Pár szép szem epret a díszítéshez félreteszünk, a többit nagyobb darabokra vágjuk.
Beleöntjük a krémet és legalább két órára hűtőbe tesszük.
Krém:
A vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk.
A túrót a cukorral és a langyos vajjal jól átkeverjük és citromhéjat reszelünk rá.
A joghurtot a zselatinnal állandó keverés közben összemelegítjük, melegen a túróhoz adjuk és elkeverjük.
Lazán hozzákeverjük a darabolt eperszemeket és az egészet a tésztára öntjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése