2009. augusztus 30., vasárnap

Répatorta-minitorta

Hozzávalók (24 darabhoz)
1 csésze darált dió
450 g répa
3 nagy tojás
1/2 csésze író (egy teáskanál citromlét tegyünk a tejbe, majd hagyjuk állni 10 percig)
1 tk vanília kivonat
2 césze cukor
1 csésze növényi olaj
1 tk narancshéj
3 csésze liszt
1 tk szódabikarbóba
2 tk sütőpor
1 tk só
2 tk őrölt kardamom
1 tk fahéj


Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Pirítsuk a diót 5 percig. Ezután tegyük félre hűlni.

Mossuk meg a répákat, hámozzuk meg, majd reszeljük le.

Tegyük a répát, az írót, olajat, cukrot, tojásokat, vaníliát és a narancshéjat egy tálba, és keverjük el alaposan.

Egy másik tálban keverjük el a lisztet a szódabikarbónával, a sütőporral, sóval, kardamommal és a fahéjjal.

Keverjük a lisztes keveréket a répás masszához, majd a pirított diót is adjuk hozzá. Ne keverjük túl, de egyenletes legyen a massza.

Kanalazzuk a tésztát a kapszlikba, 1/2-ig vagy 3/4-ig, süssük 19-21 percig 180 C-on. 15 perc sütés után fordítsuk meg a sütőformát.
Azután hagyjuk hűlni 5 percig, majd vegyük ki a formából, és rácson hagyjuk teljesen kihűlni.


Krémsajt-krém

1 csésze puha, sótlan vaj
450 g Philadelphia krémsajt
1 1/2 csésze porcukor

Keverjük el a krémsajtot a vajjal a robotgép közepes fokozatán. Szitáljuk bele a cukrot, keverjük el.
Kenjük vagy habnyomózsákból nyomjuk a torták tetejére.


Hatalmas mennyiség, 24 minitorta és még egy 20 cm-es torta is kijött belőle. Legközelebb szerintem maximum a fele, de inkább harmada mennyiségből készül.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése