2009. október 4., vasárnap

Langalló

Eljött az idő az újabb langallóra. Két hétig bírtuk nélküle :)
Ebédre átjönnek anyuék a mamával. Anyósomékhoz pedig Kláráék jönnek, és talán még a bátaszéki mama is. Tegnap este pedig kigondoltam, hogy vonjuk össze a két ebédet, mert elég furán venné ki magát hogy a két csapat külön-külön eszik. Főleg hogy Apósom is rendelt egy tepsi kenyérlángost.
Szóval leszünk tízen, plusz a gyerekek.
1. menü: csülkös bableves, langalló, normann almatorta (ez az enyéééém)
2. menü: gombaleves nem tudom mivel

Bableves kész, a kenyérlángos tésztája dagad, az almatorta pedig már tegnap este elkészült. Ügyes vagyok! :)

Tehát a langalló:


Hozzávalók
a tésztához
1 kg liszt
1/2 l víz
1 ek só
2 ek cukor
1-1,5 dl olivaolaj
nagy csipet élesztő

a tetejére
2 nagy doboz tejföl
fokhagyma

sajt

Elkészítés
A tészta hozzávalóit egy nagy keverőtálba tesszük, elkeverjük, de nem kell 10-15 percnél tovább dagasztani.
Meleg helyen megkelesztjük a tésztát, majd átgyúrjuk. A második dagasztás után bedobjuk a hűtőbe 1 órára, hogy könnyen nyújtható legyen.
3 részre osztjuk, kinyújtjuk, 3 tepsibe rakjuk. A széle legyen kicsit vastagabb.
Megkenjük a tetejét a tejföllel, amit előzőleg elkevertünk a zúzott-reszelt fokhagymával és a sóval, majd megszórjuk reszelt sajttal.
180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A szélét megkenjük olajjal.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése