2010. március 21., vasárnap

Erdeigyümis-vaníliás minitorta

Hirtelen felindulásból újragondoltam a minitortákat.
Valahogy a vajas krém túl tömény volt, még pudinggal lazítva is, de már nagyon ettem volna egy kis krémes, gyümölcsös sütit. A pudingért meg nem vagyok oda, ezért is leptem meg magam azzal a gondolattal, hogy krém helyett puding kerülhetne a tortácskákra.
Elsőre tejszín ízű került rá, tetejébe málnaszemekkel. Isteni finom volt. Szépnek nem mondhatnám, mert megvártam, míg kihűl a puding, akkor meg már elég csúnyán sikerült a sütire halmozni.
Másodikra vanília puding készült, és még melegen szépen a tortákra kanalaztam. Ezekre erdeigyümölcs keverékből került egy-egy kanállal.
A gyümölcsöt a héten vettem, egy-egy dobozzal, fagyasztva. Holnap asszem veszek még párat. :)
Juj, mikor a málna kezdett kiolvadni, hát az az illat... Mennyei!


Erdeigyümis-vaníliás minitorta (12 db)

Hozzávalók
125 g lágy vaj
125 g cukor
2 tojás
125 g liszt
1/2 tk sütőpor
2-3 ek tej

1 cs. pudingpor
2-3 ek cukor
kb. 20 dk gyümölcs

Elkészítés
Keverjük el jól a vajat a cukorral. Keverés közben adjuk hozzá a tojásokat, egy-egy kanál lisztel felváltva. Ezután mehet bele a maradék liszt, a sütőpor, majd a tej.
Muffinsütő formába rakjunk papírkapszlikat, bele a tésztát, aztán 200 C-os sütőben 15-20 percig süssük.
Sütés közben készítsük el a pudingot, én az előírtnál mindig egy kicsit kevesebb cukorral csinálom, így is elég édes.
Ha kivettük a sütit a sütőből, hagyjuk pár percig a formában, aztán tegyük rácsra hűlni. Ekkor már mehet rá a puding. Még meleg legyen, akkor lesz szép.
Erre kerül a kiolvasztott - vagy ha már tombol a nyár, jöhet a friss - gyümölcs.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése