2010. április 21., szerda

Amerikai fánk

Nemrég kitaláltam, hogy márpedig én amerikai fánkot akarok enni.
Kerestem receptet, találtam is sokat, és kiválasztottam egyet. Pár nap múlva végre rá is szántam magam, nekiálltam. A gond az volt, hogy a receptben minden dkg-ban volt megadva, de a cukor g-ban. Én meg nem figyeltem, így 10-szeres mennyiség került bele. Persze nem kelt meg, ronda ragacs volt az egész, ment a kukába.
A szép az egészben az, hogy a franciakrémesből megmaradt tojássárgákat akartam felhasználni, de ehelyett kidobtam még fél kiló lisztet, fél kiló cukrot, egy kis vajat és élesztőt...
Írtam volna a recept gazdájának, hogy arra érdemes odafigyelni egy recept leírásakor, hogy egységesek legyenek a mértékegységek, de ahhoz regisztrálni kellett volna az oldalon, ahhoz meg nem volt kedvem.
Persze én voltam a balfék, hogy nem figyeltem oda, de hát ki látott már ilyet?!

Úgy egy hét múlva nekiálltam egy másik receptnek, de csak fél adagot csináltam, mert hogy ki tudja, mi lesz belőle. A recept jó volt, csak a sütési időt kell módosítani, mert bár nem maradt nyers a tészta, de az élesztő-íznek, ami fél nap után eléggé érződött, jót tett volna még egy kis forróság.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése