2010. április 21., szerda

Házi krémes

Nagymamám szülinapjára kitaláltam, hogy csinálok neki egy jó kis házi krémest.
Nagyon szereti a krémes sütiket, minél krémesebb, annál jobb. És ha cukrászdában jár, az biztos, hogy krémest eszik. Így magától értetődött, hogy ez készül neki. :)




Hozzávalók
alja
fél csomag leveles tészta

krém
1 l víz
3 tasak vaníliás pudingpor
2 tasak vaníliás cukor
6 tojás fehérje
200 g porcukor

teteje
12 dk vaj
20 dk cukor
2 tojás
16 dk liszt
1/4 tk sütőpor
kis csipet só
0,8 dl tej

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
Nyújtsuk ki a fél leveles tésztát, sütőpapírral bélelt tepsire téve süssük meg. Mindenképpen szúrkáljuk meg előtte, mert felpúposodik.

A tetejéhez krémesre keverjük a vajat a cukorral.
Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet.
Sütőpapírral bélelt tepsire akkora pacát csinálunk a tésztából, mint amekkorára a leveles tésztát nyújtjuk.
Betoljuk a sütőbe, pár perc alatt megsül. Közben ezt is meg kell szúrkálni, hogy egyenletes maradjon.

Amíg a tészta kihűl, elkészítjük a krémet. A krémhez egy liter vízben a vaníliás pudingot, a vaníliás cukorral együtt, sűrű krémmé főzzük. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és hozzákeverjük a forró, pudingos krémhez, még pár percig főzzük és kész is.

Az alsó lapra ráhalmozzuk a csak kicsit kihűlt krémet, majd rátesszük a tetejét.
Megszórjuk porcukorral, és kockákra vágjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése