2010. május 15., szombat

Epres-joghurtos túrótorta

Robi szülinapjára készült ez az epres torta. Bizony, ez már a második, hihetetlen...


Epres-joghurtos túrótorta

Tésztához:

3 tojás
3 ek cukor
3 ek liszt
8 dkg vaj
fél citrom reszelt héja 


Krémhez:
75 dk túró
6 ek cukor
20 dkg vaj
1 citrom reszelt héja
6 dl joghurt
3 dkg zselatin

1 kg eper

Díszítéshez:
pár szem eper



Elkészítés

Tészta:
A vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk.
Az epret mossuk, lecsumázzuk.
A tojások fehérjét a cukorral és pár csepp citromlével kemény habbá verjük.
Hozzáadjuk a tojássárgákat egyesével, majd a lisztet kanalanként.
Citromhéjat reszelünk hozzá és adjuk a langyos olvasztott vajat. Lazán összekeverjük és tortaformába öntjük.
Forró sütőbe tesszük, takarék lángon megsütjük, a sütőből kivéve hűlni hagyjuk.
Amikor a tészta kihűlt, a tortaforma peremét vajas papírral átkenjük és félbevágott eperszemekkel körberakjuk.
Pár szép szem epret a díszítéshez félreteszünk, a többit nagyobb darabokra vágjuk.
Beleöntjük a krémet és legalább két órára hűtőbe tesszük.


Krém
:
A vajat megolvasztjuk és hűlni hagyjuk.
A túrót a cukorral és a langyos vajjal jól átkeverjük és
citromhéjat reszelünk rá.
A joghurtot a zselatinnal állandó keverés közben összemelegítjük, melegen a túróhoz adjuk és elkeverjük.

Lazán hozzákeverjük a darabolt eperszemeket és az egészet a tésztára öntjük.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése