2009. szeptember 8., kedd

Egyszerű és isteni finom kakaós süti

Nigellánál találtam ezt a receptet. Útravalónak csináltam a nyaralásra, de tartok tőle, hogy nem marad indulásig egy darab sem.


Hozzávalók (kb. 35 db)
300 g liszt
1/2 cs. sütőpor
30 g kakaópor
250 g puha, sózatlan vaj
125 g finom szemű kristálycukor
2 db kivajazott sütőtepsi

Elkészítés
Szitáljuk össze a lisztet és a kakaóport. Keverjük krémesre a vajat és a cukrot, majd villával forgassuk hozzá a lisztes keveréket. Elég száraz, de ne keverjünk hozzá folyadékot, csak keverjük, gyúrjuk, míg össze nem áll.

Formázzunk belőle dió nagyságú gombócokat, tegyük a sütőlapokra, minél távolabb őket. Villa hátával nyomkodjuk meg egy kicsit, hogy mintát hagyjon.

Tegyük 170 C-os sütőbe, süssük 5 percig, majd 150 C-on 10-15 percig.
Szilárd legyen, de ne legyen kemény - a hűlés során tovább fog keményedni.
Ha kész, rögtön tegyük őket rácsra, ott hagyjuk őket kihűlni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése