2009. december 3., csütörtök

Habcsók

Persze, ez tök egyszerű, meg szót sem érdemel, meg amúgyis full cukor az egész. De nekem ez akkor is hozzátartozik a karácsonyhoz, most meg ugye arra készülünk.
Nigella könyvében szerepel, mint mini pavlova.

Hozzávalók
8 tojás fehérje
csipetnyi só
1/2 kg porcukor
4 tk kukoricaliszt
1 csapott tk vanília kivonat
2 tk fehér borecet

Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
Verjük fel a tojásfehérjét a sóval annyira, hogy megtartsa a formáját, de még ne legyen kemény.
Óvatosan adjuk hozzá a cukrot, egyszerre csak egy kanálnyit, és közben verjük tovább a habot.
Szórjuk a tetejére a kukoricalisztet, a vaníliát és az ecetet, majd keverjük el.
Sütőpapíros tepsibe kanalazzuk, vagy nyomjuk ki nyomózsákból.
Vegyük le a sütőt 150 C-ra, tegyük be a tepsiket és süssük 30 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, hagyjuk benne a habcsókokat még 30 percig, majd vegyük ki, hogy kihűljön. Legjobb rácsra áthúzni a papírral.
Ha mini pavlovát akarunk, a habot sütés előtt úgy igazítsuk, hogy egy mélyedés legyen a közepén. Sütés után kb. 7 dl felvert tejszínt adagolunk a mélyedésekbe, lesimítjuk és szedret, málnát, vagy valamilyen bogyós gyümölcsöt teszünk rá.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése