2009. december 9., szerda

Mézeskalács

Nna, kezd komollyá válni ez a karácsony. Közelőzik.
Ezt a mézeskalácsot meg nem kell elzárni, bár ha sokáig kint tartjuk mondjuk az asztalon egy tálban, amellett hogy elfogyhat, ki is száradhat.
Ami viszont kiszárad, jó lesz dísznek.

Hozzávalók
50 g margarin
60 g cukor
125 g méz
250 g liszt
1 cs sütőpor
1/2 kk szódabikarbóna
fahéj, gyömbér, szegfüszeg, szerecsendió, szegfübors - őrölve
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
1 tojás

a mázhoz
120 g porcukor
1 tojás fehérje


Elkészítés
Felolvasztjuk a vajat, a mézet és a cukrot, majd hideg vízfürdőben kihűtjük.
A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fűszereket és a reszelt héjakat egy másik tálban összekeverjük.
A kihűlt masszába elkeverjük a tojást, majd a lisztes masszát.
5-12 órára hűtőbe tesszük.
A sütőt 200 C-ra melegítjük, sütőlapra sütőpapírt teszünk.
A tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagra nyújtjuk, és karácsonyi formákkal kiszúrjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése